Historiek

Historiek

Onze vereniging is gesticht te Kontich in het jaar 1979, onder impuls van enkele Citizen band liefhebbers. Dat was toen bij de jeugd en de truckers razend populair, De Citizenband ( of 27 Mc) zal beter gekend zijn als die zender - ontvangers die worden gebruikt in auto's en thuis. Een vorm van communiceren dat toen illegaal was, daarmee ook zo populair. Om informatie uit te wisselen en CB- activiteiten te organiseren werd toen CB Drivers Club opgericht.

Toen later de 27 Mc werd gelegaliseerd werd het een overbevolking op de frequentie waar wij toen op werkten. Verre radioverbindingen werden toen onmogelijk en voor ons was het vet van de soep! Inmiddels was de vereniging een vzw geworden en was er een hechte vriendschapsband ontstaan bij onze leden. Er werd dan ook besloten om de club verder uit te bouwen tot een familiale vereniging die alles wil en kan organiseren als het maar fun is.

Van de stichters zijn nu nog enkele personen steeds actief in de vereniging: Marc en Dirk Cruysberghs, Stanny Taeymans & Monique Symons.

Huidig

Op dit ogenblik telt onze vereniging ongeveer 110 leden en wordt gerund door een dagelijks bestuur van 6 personen. Tel daarbij nog een paar tiental leden die zich regelmatig inzetten voor CBDC en je hebt een goed draaiend clubke!

Behoudens juli & augustus organiseren wij elke maand één activiteit en kunnen wij, onder normale omstandigheden, rekenen op ongeveer 50 deelnemers per evenement.Een greep uit de activiteiten: kaartavonden, ontbijtzwemmen, zoektochten, droppingen, toneelavonden, uit eten, wandelingen, fietstochten, uitstappen, paardrijden, vissen, deelname aan braderij, thema fuiven, quizzen, Sint Niklaasfeest, schaatsen, enz...

Bijna alle organisaties zijn toegankelijk voor leden en niet-leden. Niet-leden betalen als deelnameprijs de kostprijs van de activiteit, leden van CBDC krijgen een aanzienlijke korting op de deelnameprijs.

Als hoogtepunt brengen wij jaarlijks een revue ( combinatie van toneel, play back, dans en zang). Dit is in onze regio een gevestigde waarde geworden zodat wij momenteel 3 avonden spelen voor een publiek van ongeveer 800 personen. Dit alles doen wij in eigen beheer: het stuk wordt zelf geschreven en geregisseerd, zang, dans en play back wordt door clubleden gebracht, muziek en belichting wordt ook door eigen mensen verzorgd, enz... Steeds weer de climax van het jaar!Een andere organisatie die goed in de smaak valt bij ons publiek is "Edegem Brult" Dit is een avondvullende zanghappening waarbij koor en publiek samen populaire liedjes zingen. Wij vrolijken dit geheel op door middel van specials acts en proberen er een ludieke noot in te krijgen. Steeds weer kunnen wij rekenen op een enthousiast publiek dat alle remmen los laat en vrolijk uit de bol gaat.

Voor meer informatie aangaande onze komende activiteiten kan je terecht op de "agenda" pagina.